News

Bagaimana Rakyat Malaysia Membesar Bersama-sama YouTube

YouTube bukan sahaja telah berkembang menjadi salah satu destinasi maklumat, pendidikan dan hiburan dalam talian utama bagi rakyat Malaysia, tetapi ia juga telah maju dengan pesat dengan penglibatan para individu dan jenama yang menggerakkan kandungan video masing-masing di YouTube serta penonton yang memilih untuk membesar bersama platform ini.

Rakyat Malaysia dari pelbagai latar belakang telah mula menonton kandungan YouTube walaupun sebelum platform perkongsian video yang paling popular di dunia ini dilancarkan di Malaysia secara rasminya pada tahun 2012.

Sejak itu, YouTube bukan sahaja telah berkembang menjadi salah satu destinasi maklumat, pendidikan dan hiburan dalam talian utama bagi rakyat Malaysia, tetapi ia juga telah maju dengan pesat dengan penglibatan para individu dan jenama yang menggerakkan kandungan video masing-masing di YouTube serta penonton yang memilih untuk membesar bersama platform ini.

Baru-baru ini, YouTube telah menjalankan sebuah kajian yang melibatkan beberapa pengguna video, dan berkongsi hasil pencarian ini bersama anda. Melalui presentation slide ini, Jon Day, Ketua Pegawai Pemasaran Google Malaysia berjawab persoalan “Siapakah yang menonton YouTube di Malaysia, dan apakah yang ditonton mereka?”

Kredit Foto: TheSkop

Bagaimana Rakyat Malaysia Membesar Bersama-sama YouTube
Click to comment

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Popular

Marketing Ideas.

© 2020. All Rights Reserved.

To Top